Ovalchevron-downchevron-rightchevron-left-thinchevron-rightchevron-rightPage 1Page 1

Telenet uit eerste hand

Menu

KosmooPlay

Een superleuke speurtocht, verspreid over 26 locaties in heel Vlaanderen.

FAQ

Wat heb je nodig

Een smartphone of tablet met 3G/4G

Om te kunnen spelen heb je een smartphone of een tablet met een kompas/gps-functie nodig. De meeste toestellen met 3G beschikken over een gps-functie. Een tablet zonder 3G/4G simkaart heeft geen ingebouwd kompas.

Een toestel met een volle batterij

Heb je al Pokémon Go gespeeld, dan weet je dat een gps-functie veel van je batterij vraagt. Ook voor dit spel is een volle batterij echt wel aangewezen. Zorg dat je batterij voor minstens 80 % is opgeladen. Heb je een powerbank, breng die dan zeker mee.

De OJOO-app

 • Voor je aan de speurtocht kan beginnen, moet je de gratis OJOO-app downloaden. Deze app bevat alle instructies en is meteen ook jouw gps.
 • Download de app via de App Store of Google Play.
 • Maak je in de OJOO-app een account aan, dan vergroot je je spelplezier. Je krijgt dan namelijk informatie over hoe goed (hopelijk) je bezig bent.
 • Volg nauwgezet alle instructies om ervoor te zorgen dat je gps aan staat.

Waar kan je spelen?

Op 26 locaties in heel Vlaanderen (25 bossen en parken + Plopsaland De Panne). De speurtocht bestaat uit 2 delen, die elk ongeveer 1,5 uur duren. Je hoeft ze niet op één dag te doen, maar je doet best wel eerst speurtocht 1 en pas daarna speurtocht 2.

Hoe kan je je dataverbruik beperken?

Download de speurtochten via wifi en niet via 3G of 4G. Ze bevatten namelijk leuke videofragmenten en mini-spelletjes. Via wifi is dat in een wip gebeurd, maar via 3G/4G kan de download wel eens kosten met zich meebrengen. Eenmaal het spel op je toestel staat, is het dataverbruik te verwaarlozen en gebruik je jouw toestel alleen nog als kompas/gps.

Werkt de app op mijn toestel?

Heb je een Apple-toestel, dan moet je minstens iOS 9.0 of meer hebben geïnstalleerd. Heb je een Android toestel, dan moet jouw toestel minstens over een Android versie 4.3 of hoger beschikken.

Voor beide toestellen geldt dat ze een gps-functie moeten hebben. Dit geldt ook voor tablets. Zonder gps-functie zoeken ze de weg via wifi, maar daarmee kan je niet op speurtocht vertrekken. Met een tablet met 3G/4G daarentegen wel.

Slechts heel uitzonderlijk kan je de app niet op jouw toestel installeren. We hebben gemerkt dat dat meestal Android-toestellen zijn zonder flits. Maar gelukkig kan bijna iedereen wel aan de slag.

Hoe kan je de gps van je toestel beter afstellen?

Android

Als de gps-functie op jouw Android-toestel niet helemaal accuraat is, dan kan je je toestel kalibreren. Dat is supereenvoudig. Ga naar Google Maps op jouw toestel en volg deze instructies.

Een toestel met een volle batterij

Heb je al Pokémon Go gespeeld, dan weet je dat een gps-functie veel van je batterij vraagt. Ook voor dit spel is een volle batterij echt wel aangewezen. Zorg dat je batterij voor minstens 80 % is opgeladen. Heb je een powerbank, breng die dan zeker mee.

 • Schakel je telefoon uit.
 • Schakel je GPS aan en uit.
 • Zorg ervoor dat de OJOO-app toegang heeft tot jouw locaties. Ga naar settings > apps > OJOO > permission en zet Locatievoorzieningen aan.
 • Ga naar settings > geavanceerde instellingen > batterijmanager > voedingsplan. Zet alle ‘bespaar-batterij-voorzieningen’ uit en voeg de OJOO-app toe aan je beschermde lijst.
 • Ga naar settings > geavanceerde settings > locatietoegang en zorg dat de toegang tot jouw locatie is geactiveerd. Zorg ervoor dat de gps-settings op ‘Hoge nauwkeurigheid’ staan.
 • Doe een ‘AGPS’ reset. Installeer hiervoor de app "GPS Status & Toolbox", ga in die app naar Menu > Tools > Manage A-GPS State > Reset

Als dit niet lukt:

 • Verwijder de OJOO-app.
 • Schakel jouw toestel aan en uit.
 • Installeer de OJOO-app opnieuw en volg de instructies op de voet.
 • Lukt dit niet, dan is er waarschijnlijk een fout in de hardware. Neem dan contact op met de leverancier van jouw toestel.

iOS

 • Select System Services > Privacy > Locatievoorzieningen > bovenaan aan zetten > onderaan de lijst met apps > bewegingskalibratie en afstand aan en uit zetten. Schakel je compass calibration aan en uit.
 • NOTA: The native iPhone apps acts like compass and maps will work with the compass calibration off.

Tips & tricks

 • Draag degelijke stapschoenen en zorg voor een waterdichte cover zodat je toestel bij regenweer niet nat wordt.
 • Eén speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Natuurlijk kan je de spelletjes onderweg langer spelen maar hou het verbruik van jouw batterij in de gaten.